Artikel AD assist en kunstmatige intelligentie

Artikel AD Visie februari ’21: Hoe kunstmatige intelligentie arbeidsdeskundigen kan ondersteunen

Voor de AD Visie van februari 2021 schreven Maurice Vermunt (directeur/eigenaar bij LDC) en Roel Verkeste (Lead Developer bij LDC) een artikel over de introductie van AD assist.

Dit jaar vindt de introductie plaats van AD assist, een tool die routinematig en tijdrovend werk rondom FML/Inzetbaarheidsprofiel (IZP) en raporteren automatiseert. De maker van AD assist is LDC, een softwarebedrijf dat online loopbaaninstrumenten en -tests ontwikkelt voor professionals op het gebied van o.a. HRM, verzuim en re-integratie. Een werkgroep van zes arbeidsdeskundigen is nauw betrokken bij de totstandkoming van AD assist.

AD assist geeft arbeidsdeskundigen snel inzicht in de arbeidsmogelijkheden op taakniveau van werknemers. De basis hiervoor is de LDC beroependatabase met daarin een vrijwel compleet overzicht van alle beroepen. De database omvat 2.200 basisfuncties met telkens gemiddeld 20 taken met een variabele taakzwaarte. Kunstmatige intelligentie – ook wel Artificiële Intelligentie  (AI) – kan op termijn gaan bepalen op basis van de beperkingen welk functieprofiel passend kan zijn voor de werknemer.

Lees hier het hele artikel: AD Visie 2021-01